Select language:

2018-05-25 13:01:12

CERTYFIKAT PRZYJAZNY ALERGIKOM

Oddychanie z Hyla to prawdziwe przeżycie!

2018-05-18 08:25:37

XIII Turniej Warcabowy

Serdecznie zapraszamy dzieci w wieku 5-6 lat do wzięcia udziału w XIII Turnieju Warcabowym o Puchar Smerfnego Warcabisty - zapisy do 30 maja 2018r.

pozostałe aktualności


Zobacz

Wyżywienie

Naszym niekwestionowanym atutem jest własna kuchnia, która pozwala na przyrządzanie zdrowych i smacznych dań na miejscu.

Przykładamy szczególną wagę do jakości posiłków. Dbamy o to, aby były przygotowywane z naturalnych produktów i pochodziły ze sprawdzonych źródeł. Posiłki są zbilansowane i dostarczają odpowiednią ilość niezbędnych składników.

Dzieci jedzą codziennie porcję świeżych warzyw i owoców, mięsa lub ryb. Dzięki prowadzeniu własnej kuchni, oferujemy zróżnicowane menu oraz wychodzimy na przeciw indywidualnym potrzebom dzieci, uwzględniając diety dla dzieci alergicznych i cukrzyków.

Umożliwiamy wspólne przyrządzanie dań, przekąsek, deserów i koktajli w ramach zajęć kulinarnych.

 

PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS 

Zestaw I 

ŚNIADANIE: Chleb mieszany (80g), pasta serowo-rybna, herbata z miodem, jabłko

OBIAD: I - Kolorowy kociołek warzywny, kompot
II - Rosół z makaronem (165 g)

PODWIECZOREK: I - Kasza jaglana na slodko ze śmietaną i gruszką (165 g), herbata, woda mineralna
II- Babeczki maślane, herbata, woda mineralna 

 

Zestaw II

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z ryżem, herbata z miodem, jabłko

OBIAD: I - Knedle z gruszką i cynamonem (165 g), herbata owocowa 
II - Fasolowa z ziemniakami (175 g)

PODWIECZOREK: I - Jabłka zapiekane z miodem i rodzynkami, herbata, woda mineralna
 II -  słomka biszkoptowa, herbata, woda mineralna

 

Zestaw III

ŚNIADANIE: Chleb mieszany (80 g), pasta meksykańska, herbata z miodem, jabłko

OBIAD: I - Kefty grillowane z indyka (165 g), ryż z brokułami i suszoną żurawiną, kompot
      II - Jarzynowa z ziemniakami (175 g)

PODWIECZOREK: I - Krakersy z serkiem waniliowym, herbata, woda mineralna
II - Kisiel z jabłkiem, herbata owocowa

 

Zestaw IV

ŚNIADANIE: Chleb mieszany (80 g), twarożek (40 g), rzodkiewka, herbata z miodem, jabłko

OBIAD: I - Kasza jaglana, wątrobka z cebulką (175 g), surówka z kiszonej kapusty, kompot
      II - Ogórkowa z ryżem (165 g)

PODWIECZOREK: I - Parowańce z brzoskwinią, herbata owocowa, woda mineralna
II - Serek waniliowy