Wyżywienie
Naszym niekwestionowanym atutem jest własna kuchnia, która pozwala na przyrządzanie zdrowych i smacznych dań na miejscu.
Przykładamy szczególną wagę do jakości posiłków. Dbamy o to, aby były przygotowywane z naturalnych produktów i pochodziły ze sprawdzonych źródeł. Posiłki są zbilansowane i dostarczają odpowiednią ilość niezbędnych składników.
Dzieci jedzą codziennie porcję świeżych warzyw i owoców, mięsa lub ryb. Dzięki prowadzeniu własnej kuchni, oferujemy zróżnicowane menu oraz wychodzimy na przeciw indywidualnym potrzebom dzieci, uwzględniając diety dla dzieci alergicznych i cukrzyków.
Umożliwiamy wspólne przyrządzanie dań, przekąsek, deserów i koktajli w ramach zajęć kulinarnych.
PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS
Zestaw I
ŚNIADANIE: Chleb mieszany (80g), pasta serowo-rybna, herbata z miodem, jabłko
OBIAD: I - Kolorowy kociołek warzywny, kompot
II - Rosół z makaronem (165 g)
PODWIECZOREK: I - Kasza jaglana na slodko ze śmietaną i gruszką (165 g), herbata, woda mineralna
II- Babeczki maślane, herbata, woda mineralna
Zestaw II
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z ryżem, herbata z miodem, jabłko
OBIAD: I - Knedle z gruszką i cynamonem (165 g), herbata owocowa
II - Fasolowa z ziemniakami (175 g)
PODWIECZOREK: I - Jabłka zapiekane z miodem i rodzynkami, herbata, woda mineralna
II - słomka biszkoptowa, herbata, woda mineralna
Zestaw III
ŚNIADANIE: Chleb mieszany (80 g), pasta meksykańska, herbata z miodem, jabłko
OBIAD: I - Kefty grillowane z indyka (165 g), ryż z brokułami i suszoną żurawiną, kompot
II - Jarzynowa z ziemniakami (175 g)
PODWIECZOREK: I - Krakersy z serkiem waniliowym, herbata, woda mineralna
II - Kisiel z jabłkiem, herbata owocowa
Zestaw IV
ŚNIADANIE: Chleb mieszany (80 g), twarożek (40 g), rzodkiewka, herbata z miodem, jabłko
OBIAD: I - Kasza jaglana, wątrobka z cebulką (175 g), surówka z kiszonej kapusty, kompot
II - Ogórkowa z ryżem (165 g)
PODWIECZOREK: I - Parowańce z brzoskwinią, herbata owocowa, woda mineralna
II - Serek waniliowy